Свински пържоли по шопски

23/04/2013
от НияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 987
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се почистват и измиват в студена течаща вода. Отцеждат се и се начукват с дървено чукче.

Посоляват се и се поръсват с част от смления черен пипер. Пекат се от двете страни на нагорещена скара до зачервяване.

Отделно ситно нарязания лук се задушава в сгорещена мазнина и малко вода до златисто оцветяване, заедно с обелените и ситно нарязани домати.

В края на задушаването се прибавят лютите чушки, ситно нарязаният магданоз, солта и останалият черен пипер.

Сместа се разпределя в 4 чинии и върху всяка се поставя по една от опечените пържоли.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

румен велинов
румен велинов
04.10.2013 19:00
Ако знаем с какви химикали го третират, за добър външен вид, обезателно ще го мием.
0
0
мария
мария
11.07.2013 23:00
никога не мийте месото,водата измива голяма част от вкуса му
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв