Римска салата с крутони и крем от див лук

23/04/2013
Вени
отВениНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 176
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • римска салата - 3 сърцевини /може да я замените с обикновена маруля, цезар и др./
  • лук - 2 стръка зелен лук
  • ЗА ВИНЕГРЕТА
  • лимони - 1 с.л. сок
  • оцет - 1 с.л. бял винен
  • олио - 1 с.л.
  • горчица - 1/2 ч.л. дижонска
  • КРЕМ С ДИВ ЛУК
  • сметана - 150 г кисела
  • лук - 1 връзка див лук
  • кисело мляко - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • КРУТОНИ
  • хляб - 3 филийки хляб за тостер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата се почиства, измива и се нарязва. Зеленият лук се нарязва на кръгчета.

За приготвяне на винегрета се разбиват оцетът, олиото, лимоновият сок и горчицата.

За крема се разбиват сметаната и киселото мляко. Добавят се черния пипер и солта. Дивият лук се измива и нарязва на колелца, след което се разбърква с крема.

Хлябът за крутоните се нарязва на малки кубченца около 1 см. Заливат се със зехтина и се запичат.

Салатата се залива с винегрета и се разбърква. Поръсва се с кръгчета зелен лук и се залива с приготвения крем. Слагат се крутоните и се сервира веднага.подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар