Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Швейцарски раклет

Швейцарски раклет

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122197
Швейцарски раклет1 / 2
22/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сирене - ементал или Раклет около 300 - 400 г
  • черен пипер - прясно смлян, може и шарен
  • картофи - 4 варени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко парче сирене набодете на дълга вилица и печете на пламък (на открита печка или на друг пламък). Разбира се, може да използвате и уреда раклет, ако имате такъв.

Изпечете сиренето, докато повърхността му омекне и стане кафеникава. Изстържете внимателно сиренето с едно движение на ножа направо върху нарязания в чиния картоф.

Поръсете с прясно смлян черен пипер и поднесете веднага.

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: