Пудинг с карфиол и сирене

22/04/2013
от КорнелияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 882
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете карфиола във вряща и подсолена вода, варете почти до омекване, отцедете го и го нарежете ситно.

Разбийте маслото със сол, добавете жълтъците, след това карфиола, настърганото сирене и пресятата галета. Накрая объркайте с разбитите на сняг белтъци.

Сипете сместа с намаслена и поръсена с галета форма за печене. Сложете пудинга от карфиол да се изпече в слаба фурна.

Традиционно пудингът се поднася с варени картофи или картофено пюре и зеленчукова салата. По същия начин се приготвя пудинг от други зеленчуци, като зеле например.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Галя
Галя
13.10.2013 02:24
Със сигурност става въпрос за НАСТЪРГАНО твърдо сирене (пармезан).
За младите домакини - галетата се пресява през гивгир, за да се премхнат евентуални по-големи парченца.
0
0
Синева
Синева
15.05.2013 09:23
Когато пишете рецепти,не пишете глупости,за какво твърдо сварено сирене говорим?????

0
0
Гери
Гери
14.05.2013 19:34
Та и аз да попитам как се "вари сирене" и как така да пресея галета ????
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв