Полска салата с картофен дресинг и бекон

22/04/2013
Цветелинка
отЦветелинкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо403
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • бекон - 100 г крехък
  • лук - 2 глави
  • картофи - 1 бр.
  • полска салата - 200 г /може да я замените с рукола или др./
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се сварява. Полската салата се почиства и измива. Листата се разпределят в 4 чинии. Беконът се обелва от кожата и се нарязва на парченца. Лукът се нарязва на малки кубчета. Картофът се намачква.

За дресинга се разбиват оцетът, 2 с.л. олио, намачканият вече картоф и черният пипер. Останалата 1 с.л. олио се загрява в тиган. Парчетата бекон се запържват докато станат приятно хрупкави. Слагат се в закрита купа, за да останат топли.

Яйцата се изпържват на очи в същата мазнина и се подправят със сол и черен пипер на вкус. Полската салата се се залива с получения дресинг и се поръсва с топлият бекон.

До всяка порция салата се слага по 1 изпържено яйце. Салатата се сервира веднага. По желание поднесете с леко препечени филийки, намазани с масло.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар