Жълт крем

17/04/2013
Лия
отЛияНовак
"Само няколко основна продукта и малко въображение ще превърнат този жълт крем в ефектен десерт!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45 402
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се смесва със захарта. Добавя се брашното, разредено с малко студено мляко до получаване на кашичка.

Тази гладка каша се сипва към останалото мляко. Добавя се парче масло, ванилията и яйцата. Сместа се бие на огъня до сгъстяване.

Сгъстеният крем се сваля от огъня, но биенето продължава, докато кремът започне да позастива. Сипва се чашки или дълбока чиния, сервира се с бисквити или портокалови резени.подобни рецепти тук
5 27
4 9
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Румяна
Румяна
10.08.2013 13:54
Захарта не е ли прекалено много или млякото е малко?
2
2
Даниела Битракова
Даниела Битракова
05.08.2013 22:53
Този крем го правя от години но се казва "крем сън". Има и втори вариант, яицата се отделят /жълтъци от белтъци/ ,белтъците се бият на сняг и се прибавят накрая с непрекъснато бъркане, но крема трябва да е малко охладен за да не се пресекът белтъците. Ако се направи по гъст може да се ползва за еклери и домашни торти.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв