Черна торта

16/04/2013
Елито
отЕлитоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 639
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и ситната, счукана и пресята захар се бъркат в дълбок съд с дървена лъжица около 20 минути. Прибавят се настърганият шоколад, ванилията и половината от смлените бадеми.

Разбитите на сняг белтъци се слагат заедно с останалите бадеми в галетата. Сместа се разбърква леко и всичко се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с галета форма.

Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се пълни с крем по избор, глазира се с шоколадова глазура и се гарнира с плодове по избор. Ако решите може да я намажете с течен шоколад.подобни рецепти тук
5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар