Сос от киселец

15/04/2013
от МираНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 113
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният от дръжките киселец се измива, нарязва се, вари се само 2 минути в солена вода и се прецежда.

Запържват се маслото и брашното и се разреждат с млякото. Добавя се киселецът и се вари няколко минути.

Готовият сос се дръпва от огъня и ако е нужно се слагат още 2-3 лъжици мляко, както и лъжичка краве масло и жълтъците.

Сосът се сервира с пържени яйца, агнешки котлети, пържени филии, пържена риба и др.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар