Сос от киселец

15/04/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 196
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • киселец - 1 кг
  • масло - 2 с.л. краве
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 жълтъка
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният от дръжките киселец се измива, нарязва се, вари се само 2 минути в солена вода и се прецежда.

Запържват се маслото и брашното и се разреждат с млякото. Добавя се киселецът и се вари няколко минути.

Готовият сос се дръпва от огъня и ако е нужно се слагат още 2-3 лъжици мляко, както и лъжичка краве масло и жълтъците.

Сосът се сервира с пържени яйца, агнешки котлети, пържени филии, пържена риба и др.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар