Постни пълнени чушки

12/04/2013
от МиланаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 165
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките. Загрейте мазнината и запържете скълцания лук и чесън, като след малко добавите ситно нарязаните моркови и гъби. Щом зеленчуците омекнат, добавете измития и отцеден ориз.

Разбъркайте да се запържи и долейте 1-2 ч.ч. вода. Овкусете с подправките и изчакайте оризът да понабъбне. Снемете от котлона и оставете под капак за 20 минути. Напълнете чушките, слагайте им по капаче домат и ги подреждайте в голяма и подмазнена тава.

Долейте топла вода до половината на чушките и сложете да се пекат в загряна на 190 градуса фурна. Посредата на печенето може да ги обърнете.подобни рецепти тук
5 4
4 7
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар