Свински винен кебап

19/05/2011
Илария
отИларияНовак1171203
"Най-лесния начин да си направиш Винен Кебап в къщи. Любима рецепта на мнозина!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
77 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо516 500
  • Преглеждания за месеца8136
  • Преглеждания за седмицата2329
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена77

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов листа - 2 - 3 броя
  • магданоз - накълцан за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета. Лукът, нарязан на ситно, се запържва, добавя се червеният пипер. Изсипва се месото и се пържат още малко.

Долива се виното, а след малко ястието се залива с вода и доматено пюре.

Подправя се със сол, дафиновите листа и зърната черен пипер. Оставете месото да се задушава, докато сосът се редуцира на половина.

Поднесете с наситнен магданоз.подобни рецепти тук
5 39
4 15
3 9
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Яница Николова
Много вкусно!
0
0
Евгения
Евгения
27.04.2018 17:44
Любимо ястие...
4
2
Alexybg
Alexybg
20.11.2017 20:12
Този лук, 2 глави не са ли доста, аз го направи с 2 глави и е адски много ....
10
7

Виж всички коментари или напиши такъв