Картофена пица с риба тон

17/01/2010
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886535
"Разкошен вкус и аромат, които ще ви накарат да се влюбите в италианската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 533
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, отлейте водата и пюрирайте, добавете 2 ч. л. сол и 2 с. л. зехтин. Добавете брашно и замесете тесто.

Попарете доматите, обелете кожата, нарежете на дребно и отцедете в сито. Пресовайте чесъна, смесете с доматите, добавете пипера и ригана.

Отлейте олиото от рибата тон и раздробете с вилица, добавете към доматите. Нарежете лука на полумесеци.

Загрейте фурната до 225 градуса. Подмажете тавичка с олио. Изсипете картофеното тесто, като оформите бордове и печете 20 минути.

Извадете от фурната и изсипете доматено - рибната смес, подправете, отгоре наредете тънки резени моцарела и лук. Разпръснете изчистените маслини, напръскайте с 2 с. л. зехтин и наръсете с настъргания пармезан.

Печете 25 минути. След като извадите от фурната поръсете с нарязания магданоз и босилек.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар