Миниатюрни еклери

10/04/2013
Благица
отБлагицаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 295
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото и 150 мл вода в тенджера и загрейте полека, докато маслото се стопи. После засилете огъня.

Свалете тенджерата, прибавете брашното, като бъркате енергично, докато се получи гладко и гъсто тесто.

Загрейте фурната на 220 градуса. Оставете тестото да поизстине и постепенно добавете разбитите яйца, като разбивате докато сместа започне да пада от лъжицата.

Сипете я в торбичка за шприцоване. Шприцовайте еклерчетата върху намазана тава за печене. Печете в горната част на фурната 15 минути.

Боднете ги остър нож, за да позволите на излишната пара да излезе. Охладете на решетка.

Срежете еклерите по дължина и ги напълнете с разбитата сметана. Слепете половинките.

За глазурата разделете пудрата захар в две купи. В едната сложете кафеената есенция, а в другата пресятото какао.

Добавете достатъчно вода и в двете купи, за да направите гъсти глазури, които да лепнат по гърба на лъжицата.

Потопете горната част на половината еклери в кафеената глазура, на другата половина - в какаовата. Оставете да се стегне и поднесете.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар