Портокалов кекс с мак

08/04/2013
Деница Миронова
отДеница МироноваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 621
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 250 г меко или маргарин
  • захар - 250 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • портокали - настъргана портокалова кора + сока от портокала
  • мак - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • портокалово сладко - 3 с.л., може и кайсиево, за глазиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта, докато се получи пухкав крем. Добавяйте яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване.

Щом се хомогенизира, добавяйте брашното с бакпулвера на порции заедно със портокаловия сок и настърганата кора. Объркайте финално с мака и сипете сместа в подмазнена форма, застлана с хартия за печене.

Сложете кекса да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 1 час или малко повече. Накрая проверете дали е готов с клечка за зъби.

Готовият кекс се охлажда леко и се изважда от формата. Глазира се със загряно в съдче на котлона кайсиево или портокалово сладко. По желание може да се поръси само с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар