Японско снежно желе

08/04/2013
Мая
отМаяНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо901
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • праскови - 400 г консервирани, със запазен сок
  • захар - 350 г
  • лимони - 2 с.л. сок
  • яйца - 2 белтъка
  • желатин - 2 пакетчета по 4 г желатин на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измерете отцедения сок от консервата и го допълнете с вода до получаване на 450 мл течност. Сипете в тенджера. Добавете захарта, поръсете отгоре с желатина и оставете да кисне 5 минути. Загрейте полека, за да разтворите желатина и захарта.

Направете прасковите на пюре и го добавете към разтворения желатин заедно с лимоновия сок. Охладете, докато започне да се втвърдява.

Разбийте белтъците на твърд сняг, прибавете прасковената смес и размесете. Сипете приготвената смес в намокрена плитка квадратна форма за кейк със страна 20 см и я оставете в хладилника, за да се стегне.

Нарежете желето на ромбове или квадрати. Поднесете го студено, като по желание украсете с по един резен прясна праскова върху всяко парче.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар