Еклери със сирене

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307124212
Еклери със сирене1 / 2
08/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30 бр.
"Поглезете се с тези вкусни еклери със сирене, но обещайте да не прекалявате с тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 60 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г краве
  • сирене - 75 г грюер /50 г на кубчета и 27 настъргано/
  • кайенски пипер
  • сол
  • ПЪЛНЕЖ
  • брашно - 25 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 25 г
  • сметана - 2 с.л. гъста
  • сирене - 50 г настргано грюер
  • горчица - 1/2 ч.л. дижонска
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното на лист хартия. Сложете маслото в тенджера със 150 мл топла вода. Кипнете полека. Щом закипи силно, свалете тенджерата от огъня, сипете брашното и бъркайте енергично. Прехвърлете в купа и оставете да изстине за 10-тина минути.

Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. Прибавете постепенно яйцата към сместа. Добавете нарязаното сирене, солта и кайенския пипер.

Сложете около 30 с.л. от сместа върху намокрена тава. Печете 30 минути, за да станат хрупкави и златисти. Поръсете 25 г от настърганото сирене върху горещите еклери. Охладете.

Пълнеж: разтопете маслото в тенджерка. Пресейте брашното, пържете 1 минута и прибавете млякото.

Кипнете, добавете настърганото сирене, сметаната, горчицата, солта и пипера. Загрейте. Отрежете капачетата на еклерите, напълнете ги с крема и захлупете.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: