Пикантен ориз пилаф

05/04/2013
Яна
отЯнаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 722
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ориза добре. Измийте го в цедка под течаща вода. Оставете да кисне 30 минути в купа със студена вода. Накиснатият ориз се сварява по-равномерно.

Отцедете накиснатия ориз и оставете в цедката. Сложете вода да кипне. Междувременно загрейте олиото в тиган с дебело дъно.

Сложете нарязания лук и чушката и пържете докато омекнат. Сложете подправките в тигана и пържете 1 минута. Добавете отцедения ориз и солта и объркайте добре.

Пренесете ориза и подправките в тенджера. Сипете врялата вода, разбъркайте, захлупете и оставете на тих огън 10-12 минути, докато оризът бухне. Извадете пръчицата канела и дафиновия лист.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Цонева
Много вкусен ориз става, но без канела(при нас ароматът е свързан с десерта).Добавям и зърна чер пипер!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв