Пълнен артишок

04/04/2013
Герито
отГеритоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 498
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож отрежете стъблата на артишоците и изравнете основата им, за да стоят в чинията.

С ножици подрежете върховете на външните листа. Сложете четирите артишока в тенджера с кипяща вода заедно с лимоновия сок и варете на тих огън около 20 минути.

Междувременно направете пълнежа. Загрейте олиото в тенджерка и леко запържете ситно нарязания лук, чесъна и гъбите до омекване.

Свалете от огъня и добавете нарязаната на ивици шунка, галетата и виното. Подправете с черен пипер.

Отцедете свареният артишок и внимателно премахнете листата в центъра.

Издълбайте с лъжица и отстранете мъхестата сърцевина.
Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете артишоците в огнеупорна тавичка и ги напълнете с пълнежа. Покрийте и печете около 15 минути.

Преди поднасяте сложете отгоре по 1 бучица масло.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар