Свински котлети по баконски

03/04/2013
от МелихаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 218
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 бр. котлети
  • гъби - 100 г
  • сланина - 80 г
  • сметана - 100 г
  • мас - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Обезкостете котлетите, начукайте и ги посолете. Поръсете ги с черен пипер и ги изпържете с маста на силен огън от двете страни.

Извадете котлетите. В останалата мас изпържете настъргания лук, прибавете на кубчета нарязаната сланина и нарязаните на парченца гъби. Изпържете.

Снемете съда от огъня, прибавете червен пипер, налейте малко вода, поставете котлетите и задушавайте до омекване.

Извадете омекналите котлети, прибавете сметаната в останалия сос и възварете. По желание поднесете с със задушен ориз или варени картофи.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар