Малинова торта с извара

02/04/2013
Радка
отРадкаНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 891
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в портокаловия сок на тих огън. Намажете с масло форма с подвижно дъно, с диаметър 22 см. Натрошете бисквитите.

Разтопете маслото и меда в дълбок тиган на тих огън, прибавете натрошените бисквити и разбъркайте. Изсипете сместа в тавата и я притиснете с лъжица. Сложете тавата в хладилника за 1 час, за да се стегне бисквитената основа.

Намачкайте изварата в дълбока купа до получаване на гладка смес. В друг съд разбийте сметаната до получаване на гъста маса. Прибавете разбитата сметана в купата с изварата.

Разбъркайте получената смес с меда. Изберете най-хубавите малини и ги изсипете в сместа с изварата.

Излейте разтворения желатин в сместа с изварата. Изсипете готовата смес в тавата върху бисквитената основа. Изгладете с лъжица или шпакла повърхността на крема. Оставете тортата в хладилник за 3-4 часа или колкото е необходимо, за да стегне крема.

Извадете тортата от кръглата форма с подвижна форма. Украсете с отделените малини и по желание със стръкчета мента.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Ани
Ани
22.08.2013 15:03
А портокаловия сок е за разтваряне на желатина, написала е сок, защото придава по-богат вкус, вие може да си разтворите желатина и във вода, пак ще стане
0
0
Ani
Ani
22.08.2013 15:01
Маслото се слага в бисквитения блат до колкото разбирам...А меда се добавя в изварата и сладката сметана, заедно с желатина. Няма нищо сложно, може и да експериментирате...вкусно изглежда ;))))
0
0
Рени
Рени
01.08.2013 15:25
Преди да пишете прочетете всичко внимателно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв