Супа с домати и босилек

02/04/2013
от КетиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете малък нарез в кожата на всеки домат и ги бланширайте в кипяща вода 5-7 минути. Готови са, когато кожата започне да се бели при направения нарез.

Извадете доматите, обелете ги, срежете ги на половинки и прецедете сока с цедка, сложена над подходяща купа. Запазете сока, а месото на доматите нарежете на малки ивички.

Нарежете на едро 18 от листата босилек. Сложете доматените ивички, сока и нарязания босилек в тиган. Добавете 50 г масло и сложете на умерен огън като разтърсвате тигана и разбърквате.

Когато доматените ивички започнат да се разпадат изключете огъня и бързо добавете останалото масло. Когато цялото масло се усвои, доматите трябва да бъдат наполовина сварени. Подправете със сол и черен пипер.

Напълнете купички с доматената супа и сипете по малко безсолна извара във всяка купа. Украсете купичките с оставените листа босилек и поднесете веднага.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар