Сос от патладжани

01/04/2013
от СандраНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте патладжаните и картофа, натрийте ги с 1 с.л. зехтин и ги сложете на решетка във фурната заедно с необеления лук. Печете 1-1/2 часа.

Сложете срязаната чушка в загрят грил с кожата нагоре и печете 3-5 минути, докато кожата се напука. Охладете леко и обелете.

Срежете картофа и патладжаните на две, издълбайте пулпата им и я сложете в кухненски робот. Обелете и нарежете лука. Прибавете го към картофа и патладжаните.

Прибавете чесъна, обелената чушка, останалия зехтин, чилито на прах, оцета, солта и черния пипер. Направете гладко пюре. Сипете го в чиния и поръсете с червен пипер.

Поднесете със солени бисквити, нарязани сурови зеленчуци или пресен хрупкав хляб.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар