Шакшука

01/04/2013
от МиленчетоНовак
"Обичате ли домати? Това макар и нестандартно ястие с домати, чушки и яйца не само, че е лесно, но е невероятно вкусно!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо94 182
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана26 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • домати - 6 бр. обелени и нарязани
  • чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган и запържете нарязаните лук, чесън, чушки. Пържете около 10 минути, докато започнат да омекват.

Добавете доматите, червения и черния пипер, солта. Задушете сместа за още 5-7 минути, докато доматите омекнат.

Счупете яйцата върху сместа в тигана, захлупете и оставете на тих огън 4-5 минути, докато яйцата станат готови.

По желание поднесете чакчуката със зелена салата, безквасни питки или салата от пресни моркови и авокадо.подобни рецепти тук
5 27
4 8
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (26)

Ime
Ime
09.02.2016 21:17
От четирите яйца само да остана ли
0
0
никнай
никнай
29.01.2016 02:24
Рецептата е интересна но за съжаление няма нищо общо с Шакшука. Една от основните съсътавке е патладжана и в никакъв случай не се слагат яйца.
Ако това всичкото го приготвиш в малки глинени съдове ножеш да го наречеш например "постно гювече".
5
2
TheBoss
TheBoss
09.10.2015 15:11
Яденето е подобно на нашия миш-маш, но.... Къде е казано, че ние трябва да сме измислили всички манджи? Всеки народ има своите ястия и е добре да опитваме и сравняваме. Дори и да изглеждат подобно. Аз попаднах на това ядене в един руски сайт. Между другото, руснаците казват на чушките "болгарский перец" и не страдат от псевдошовинизъм. Манджичката е хубава, но според мен е пропуснато в рецептата малко захар. Защото става леко кисела от доматите. А и навсякъде, където я сравнявах, също е пропуснато. НАЗДРАВЕ!!!
3
1
никнай
никнай
29.01.2016 02:55
Наричат го "болгарский перец" защото камбите както ние им казваме са известни в света като сорт "Bulharská Sladká" или да речем също има сорт "Sofijska Kapija". Както например на "Hungarian Yellow Wax" и казваме у нас унгарска восъчна пирека защото имети на сорта идва от страната където е селектиран или "Portugese Goat Heart" - да не изброявам, много примери имам .....
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв