Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Френски постен гювеч

Френски постен гювеч

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122197
Френски постен гювеч1 / 2
29/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Оставете месцето настрана за малко и си хапнете вкусен постен гювеч"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • домати - 400 г нарязани от консерва
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 счукани скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете резените патладжан в чиния и ги посолете. Оставете да се отцедят 20 минути и ги изплакнете добре със студена вода.

Загрейте олиото в тигана и запържете леко патладжана и лука.

Добавете тиквичките, чушките и чесъна и пържете още 5 минути, като разбърквате от време на време. Прибавете още олио при необходимост.

Накрая сложете магданоза и доматите, поръсете с черен пипер на вкус. Задушете на тих огън 15-20 минути и поднесете.

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: