Малки шоколадови суфлета

29/03/2013
от ИлиянаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 458
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Първо направете соса. За целта сложете продуктите в тенджерка и загрейте леко като бъркате, докато захарта се разтвори. Кипнете и варете на тих огън до сгъстяване.

Пригответе си 4 малки формички за суфле. Сипете по 1 с.л. от соса на дъното на всяка една от купичките и го разнесете равномерно по стените им.

Сложете шоколада в малка купа и го стопете над тенджера с гореща вода. Запазете 2 с.л. от млякото, а останалото сипете в тенджерка заедно с пудрата захар. Полека кипнете, бъркайки непрекъснато, за да се стопи захарта. Добавете шоколада към млечната смес.

Объркайте брашното с двете супени лъжици мляко и добавете към шоколадовата смес в тенджерата.

Кипнете шоколадовата смес, бъркайки непрекъснато. Варете докато се сгъсти. Свалете от огъня, охладете леко и прибавете един по един жълтъците.

Белтъците разбийте на твърд сняг и внимателно ги прибавете към шоколадовата смес. Сипете във формичките и печете в предварително загрятата фурна около 30 минути или докато суфлето се надигне добре и се втвърди.

След като извадите от фурната поръсете леко с пудрата захар и поднесете.

подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар