Провансалска пица

28/03/2013
Рос
отРосНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 690
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и тестото в купа. Добавете зехтина, маята и хладка вода /около 450 мл/, за да забъркате тестото.

Сложете тестото на набрашнена повърхност и месете 10 минути или докато стане меко и еластично. Добавяйте още брашно, ако е необходимо. Сложете го в чиста купа и го покрийте. Оставете 1 час или докато удвои обема си.

Междувременно направете плънката. Загрейте зехтина в голям тиган. Прибавете нарязания лук и чесън и пържете около 10 минути, докато станат прозрачни, но без да покафеняват. Добавете сушения босилек и подправките, след което оставете настрана да изстине.

Сложете тестото на набрашнена повърхност и го премесете. Разстелете го в правоъгълна тава, намазана със зехтин. Отгоре сипете равномерно лука. Разрежете филетата аншоа надлъжно и ги нарежете върху лука. Поръсете най-отгоре с маслините и оставете за 10 минути.

Загрейте фурната на 190 градуса. Печете пицата около 30 минути, докато бухне. Извадете от фурната и нарежете на порции. Може да поднесете пицата гореща или студена.

Ако не харесвате вкуса на аншоата заменете с колбас по желание.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар