Пилешки шишчета с ананас

25/03/2011
от ЕвгениНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 741
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - филе 6 бр.
  • ананас – шайби от консерва 600 гр.
  • мед - 3 с. л.
  • бира - 3 с. л.
  • сок – от ананас консерва 3 с. л.
  • соев сос - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на кубчета, ананаса — на парчета.

Нанижете на дървени шишчета филето и ананаса, като ги редувате.

Леко подгрейте меда, смесете го с бирата, ананасовия сок и соевия сос. Сложете шишчетата за 3 часа в маринатата.

Готовите шишчета печете на грила, като периодично ги мажете с маринатата.

При сервиране гарнирайте с листенца мента и картофен чипс.

подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар