Чаен кейк

27/03/2013
от КатяНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 875
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете гроздето, захарта, стафидите, уискито и чая в купа. Оставете ги да киснат 1 нощ.

Загрейте фурната на 160 градуса. Пресейте брашното върху плодовата смес, заедно с бакпулвера и подправките. Прибавете лимоновата и портокаловата кори. Добавете постепенно яйцата и разбъркайте много добре.

Сипете сместа в кръгла форма за кейк с диаметър 25 см и печете във фурната 45 минути.

Когато кейкът изстине го извадете от формата. Загрейте меда в малка тенджерка с 1 с.л. вода и го намажете за да се получи лъскава глазура. По желание го поднесете с къдрички краве масло.подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня
Ваня
06.10.2013 10:14
изглежда хубав,но не е ли с много продукти, само за богаташите
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв