Емпанадас

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122197
Емпанадас1 / 2
26/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Емпанадас, но с тесто, което сте приготвили сами, това е кулинарното предизвикателство за днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г пшенично
  • яйца - 2 жълтъка
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • мая - 100 г
  • масло - 200 г
  • захар - 1 щипка
  • ПЛЪНКА
  • кайма - 350 г
  • яйца - 1 бр. + 2 жълтъка
  • сметана - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 червена
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тесто трябва да разтворите маята в топлото мляко. След това добавете жълтъците, захарта и маслото. Бавното прибавете брашното и бъркайте. Завийте тестото с фолио и го оставете да престои цяла нощ в хладилника.

Приготвянето на плънката започва с нарязването на лука и чушката. Пресовайте чесъна. В загрято олио изпържете първо лука, добавете чушката и накрая чесъна и каймата. Всичко се пържи около 10 минути.

Свалете от котлона плънката и добавете към нея 1 яйце, 1 жълтък, сметаната и нарязания магданоз.

Разточете тестото на 4 кръга, всеки с диаметър около 15 см. Във всеки кръг поставете част от плънката, сгънете на 2 и залепете краищата. Преди изпичане ги намажете с жълтък.

Печете във фурна около 20-тина минути, при температура 200 градуса.

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: