Емпанадас

26/03/2013
от ПолиНовак
"Емпанадас, но с тесто, което сте приготвили сами, това е кулинарното предизвикателство за днес "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 568
  • Преглеждания за месеца782
  • Преглеждания за седмицата156
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тесто трябва да разтворите маята в топлото мляко. След това добавете жълтъците, захарта и маслото. Бавното прибавете брашното и бъркайте. Завийте тестото с фолио и го оставете да престои цяла нощ в хладилника.

Приготвянето на плънката започва с нарязването на лука и чушката. Пресовайте чесъна. В загрято олио изпържете първо лука, добавете чушката и накрая чесъна и каймата. Всичко се пържи около 10 минути.

Свалете от котлона плънката и добавете към нея 1 яйце, 1 жълтък, сметаната и нарязания магданоз.

Разточете тестото на 4 кръга, всеки с диаметър около 15 см. Във всеки кръг поставете част от плънката, сгънете на 2 и залепете краищата. Преди изпичане ги намажете с жълтък.

Печете във фурна около 20-тина минути, при температура 200 градуса.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар