Дрезденски коледен кейк

25/12/2012
Хенриета
отХенриетаНовак
"За Коледната трапеза избираме само най-вкусните сладкиши, точно като този "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 903
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа, прави се в него кладенче и вътре се слагат яйцето, захарта, разтопеното масло от 250 гр. , топлото мляко, маята, ванилията, канелата, 1 с. л. настъргани лимонови кори и солта.

Всичко се омесва добре и се прибавят захаросаните кори от портокал и лимон по 50 гр. , нарязаните ядки и маринованите в рома стафиди. Отново се омесва. Трябва да се получи твърдо, но еластично тесто. Ако има нужда, се прибавя малко топло мляко или брашно.


Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса 2 часа на топло.

Върху набрашнена повърхност тестото се оформя на елипса, разточва се дебело и се прегъва на две, слага се в тавичка, намазва се с вода и се слага да втаса за втори път. След като втаса, тестото се слага в средата на фурната да се пече около 15 мин. на 200° С и още около час на 180° С, докато почервенее добре. Ако почервенява прекалено бързо, се покрива с алуминиево фолио.

Още горещ, сладкишът се намазва обилно с 50 гр. масло и се поръсва с пудра захар.
подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар