Коледно филе

20/01/2010
Ирина
отИринаНовак
"След дългите коледни пости ви обещаваме, че това телешко филе ще ви се стори просто божествено "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 654
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - филе 1 кг.
  • карамфил - 1/2 к. л
  • черен пипер - 1/2 ч. л
  • бахар - 1/2 ч. л
  • канела - 1/2 к. л.
  • индийско орехче - 1/2 к. л
  • мед - 1 ч. л.
  • кафява захар - 1 ч. л.
  • бира - тъмна 200 мл.
  • сол - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта.

Месото се поставя в купа и се натрива с ароматната смес. В продължение на 3 дни се обтрива с подправките по два пъти на ден. След като отлежи, месото се обвързва със здрав бял памучен конец, за да си запази формата и се поставя в тенджера. Залива се с бирата и се долива вода, за да се покрие. Оставя се да ври покрито на много тих огън 4-5 часа.

Месото се охлажда, притиска се между 2 чинии, като върху втората се поставя тежест.

На другия ден се сервира студено, нарязано на тънки резенчета.
подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар