Агнешко бутче в кора

24/01/2010
от МимиНовак
"Завийте добре агнешкото бутче, че доста задушаване го чака, докато стане време да дойде на трапезата ни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 962
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - бутче 1 бр.
  • масло – 50 гр.
  • чесън – 2 скилидки
  • бутертесто – 500 гр.
  • колбас – сурова наденица 350 гр.
  • яйца – 1 бр.
  • бяло вино – 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на малки пръчици. Месото се набожда с остър нож и в получените дупчици се набожда чесънът. Поръсва се със сол и пипер, слага се в тавичка и се намазва с маслото. Слага се да се пече в загрята фурна на 180°С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща.

През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква. Изпеченото бутче се покрива с месото на наденицата и се увива в разточеното бутертесто.

Краищата му се залепват с вода. Отгоре се намазва с разбитото яйце и се пече още 30 мин. в загрята фурна, докато хване златиста коричка.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар