Пилешко филе с орехи

15/09/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 173
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 600 г филе
  • орехи – 100 г
  • яйца – 1 брой
  • соев сос – 1 с.л.
  • нишесте – царевично 1 с.л.
  • джинджифил - корен 5 г
  • вегета – 1/2 ч.л.
  • люти чушки – 1 брой, скълцана
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето нарежете на кубчета. Смесете с белтъка, щипка сол, соевия сос и половината от нишестето, разредено с вода. Оставете 30 минути. Орехите запържете в 1 с.л. олио.

Запържете филето в останалото олио за около 2–3 минути. Добавете джинджифила, вегетата, сол, нарязаната люта чушка, добавете 2 чаши вода и изчакайте да заври. След като заври, добавете останалото нишесте, разредено във вода и запържените орехи.

Объркайте всичко и задушете до сгъстяване на соса. Поднесете с гарнитура от сварен ориз и грах.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар