Сладкиш с ябълки по швейцарски

22/03/2013
от ХрисиНовак
"Днес ще се храним както швейцарците, затова ще ви предложим този прекрасен домашен швейцарски сладкиш, който е истинска наслада "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо102 073
  • Преглеждания за месеца1550
  • Преглеждания за седмицата372
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Постете гриса в горещо мляко и го варете около 3 минути, бъркайки непрекъснато. След това оставете да се охлади. Смесете омекналото масло със захарта и разбийте до получаване на пяна.

Постепенно прибавете жълтъците и 60 г нарязани бадеми, стафидите и канелата. Смесете жълтъчената смес с кашата от грис, обелените и нарязани на тънки парченца ябълки. Най-накрая прибавете разбитите на твърд сняг белтъци.

Поставете полученото тесто в намазана с мазнина и поръсена с галета форма и печете в слаба фурна. След като е готов го украсете с останалите бадеми.подобни рецепти тук
5 15
4 7
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

ХИЛ
ХИЛ
23.11.2013 19:56
Съгласна съм - снимката трябва да отговаря на рецептата!
Аз имам рецептата от снимката, остана ми от баба. Това ми е любимият ябълков сладкиш!
Ето я:
Продукти - 8 ябълки, канела, 1,5 ч.ч. захар, 2ч.ч. брашно, 4 яйца,
3/4 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кис. мляко, 1 каф.л. сода.
Приготвяне - ябълките се обелват, настъргват и поръсват с малко захар; яйцата се разбиват със захарта, добавя се содата към киселото мляко и се прибавят към яйцата и захарта, добавя се олиото и накрая брашното. Половината от тестото се изсипва в намаслена тавичка и се пече за 5-10 минути само отгоре докато получи лека коричка. Вади се от фурната и върху него се слага пласт от изцедените настъргани ябълки и върху ябълките се изсипва останалото тесто. Пече се и от двете страни ок. 30мин на 200 гр.
28
6
Добринка Неделчева
Добринка Неделчева
15.11.2013 09:20
Моля ако някой е изпробвал тази рецепта да напише коментар. А колкото до снимката без съмнение е от голямо значение. Една храна първо привлича погледа и после се опитва. Но ме смущава това, че в рецептата липсва брашно, дори и в минимално количество, течните съставки са доста, а само 45 гр. грис.
5
1
соня
соня
12.11.2013 21:46
стига с тези снимки ,пишете рецептата сполучлива ли е или не това е по-важно да хабим ли продукти или не,то е ясно че повечето снимки не са реални ,все пак коментираме рецептите,не снимките
2
3
АЛБЕНА
АЛБЕНА
18.05.2014 01:18
Изобщо пък не съм съгласна с теб !!! Аз се спрях на тази рецепта точно защото ми хареса сладкиша на снимката !!! Така че Добринка Неделчева е много права, а вие нямате хабер от света !!!
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв