Пилешко филе с пресен лук и сметана

02/02/2012
Тони
отТониНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 925
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо – филе 500 гр.
  • гъби - печурки 250 гр.
  • зелен лук – 1 връзка
  • бяло вино – 1 к. ч.
  • сметана – 1 ч. ч.
  • олио – 1 ч. ч.
  • бульон – пилешки 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на малки парчета, гъбите на ивички, връзката лук на ситно, подправете със солта и черния /бял / пипер.

Поставете продуктите в тавичка, като ги залеете с олиото, виното и пилешкия бульон.

Оставете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса 15 минути, след което добавете сметаната към която сте добавили настъргания кашкавал и печете още 5 - 7 минути.

подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елизабет Христова
Малко я промених, но се получи добре. Забравих бульона, понеже винаги забравям по нещо. Но пък сложих топено и пушено сирене и малко кис.краставички. Първо запържих пилето и гъбките, лука и останалите продукти, всичко в тавата, залято със сметана и кашкавал и запеких във фурната и воаля. Да ви е вкусничко!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв