Дроб сарма

24/01/2010
от ВиолетаНовак
"Знаете ли как да си приготвите най-вкусната класическа дроб сарма? Вижте тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 884
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • агнешко було – 1 бр.
  • лук – пресен 2 връзки
  • мазнина – 100 гр.
  • ориз – 100 гр.
  • кисело мляко – 200 гр.
  • яйца – 2 бр.
  • доматено пюре – 1 ч. л.
  • джоджен – 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд.

Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите, черният пипер, ситно нарязаният джоджен и 1 - 2 чаши от бульона. След 15 - 20 минути съдът се отстранява от огъня.

Агнешкото було, предварително накиснато в хладка вода, се нарязва на парчета, в които се разпределя сместа от месото и ориза.

Сармите се нареждат в тавичка, като загънатите краища на булото се оставят отдолу, заливат се с малко бульон и по 1 лъжичка от размитото с вода доматено пюре и се пекат в умерена фурна.

Готовото ястие се полива с разбитите яйца и киселото мляко и се запича 10 - 15 минути в по - силна фурна.подобни рецепти тук
5 2
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

цветослава киркова
Изглежда уникално , а заливката е върхът !
1
0
ТОШЕВСКА
ТОШЕВСКА
17.05.2011 10:18
Невероятна е, браво.
2
0
Ivanka
Ivanka
04.04.2011 20:00
Рецептата е божествена. Дано повече хора да могат да си позволят да я приготвят за Великден. Поздравления, Вили.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв