Лимонов пудинг

20/03/2013
от РениНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 251
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до получаването на светла и гъста пяна. Прибавете ситно настърганата кора на половин лимон, сока от 2 лимона и продължете да разбивате.

Направете твърд сняг от белтъците, разтворете желатина в 2 с.л студена вода, и изчакайте да набъбне. Разтопете го на водна баня или в микровълновата фурна и то прибавете към жълтъчената пяна, като разбърквате непрекъснато.

Накрая добавете и разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте добре сместа, охладете и поднесете с разбита сметана.подобни рецепти тук
5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Радослава Михалкова
Радослава Михалкова
19.12.2013 05:41
Тази рецепта е пълен ужас, направо я изтрийте!

количеството, което ще се получи е една чаена чаша пудинг, жълтъците ще се пресекът на парцали с лимона, а твърд сняг от белтъци без захар няма, как да станат!
1
1
Ирена
Ирена
19.12.2013 09:37
Моля да коментират само хора, които действително са опитали рецептата, а не просто предполагат какъв може да бъде крайният резултат.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв