Пълнено шкембе

20/02/2013
Дани
отДаниНовак
"Мислехме си, че сме опитали най-доброто от Българската кухня, докато не опитахме това пълнено шкембе Изкушение за истински ценители "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 262
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко шкембе – 1 кг.
  • мас – 4 с. л.
  • телешко месо – 300 гр.
  • телешки черен дроб – 300 гр.
  • телешки бъбреци – 300 гр.
  • лук – 1 глава
  • праз – 1 стрък
  • картофи – 2 бр.
  • хляб – 1 филия
  • яйца – 1 бр.
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете шкембето в малко подсолена вода.

Нарежете на ситно лука, праза, месото, дроба и бъбреците. Изпържете ги в маста.

Като изстинат, прибавете ситно нарязаните картофи, хляба, натопен във вода и добре отцеден, яйцето, 1/2 лъжичка червен пипер, подправките и сол на вкус. Разбъркайте добре плънката и я изсипете върху шкембето.

Завийте го на руло и завържете с бял конец. Сложете го в намазана с мас тавичка и налейте малко бульон от шкембето.

Печете около 30 мин.

Щом извадите от фурната, поръсете рулото с останалия червен пипер.

Нарежете на филии и поднесете със сос от хрян.
подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар