Бъбреци с доматен сос

02/10/2012
от ФаниНовак
"Да ви поканим ли на обяд да видите колко е вкусно?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 673
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • телешки бъбреци – 1 кг
  • лук – 2 глави
  • масло – 1 пакетче
  • брашно – 20 г
  • доматено пюре - 10 г
  • бяло вино – 100 мл
  • магданоз – 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се попарват и после се изплакват със студена вода. Нарязват се на ивици, поръсват се с черен пипер и се оставят да престоят 1 час.

Ситно нарязаният лук се задушава в маслото. Сипват се бъбреците, оваляни в брашно, и се задушават под капак.

Като се позапържат, се прибавя виното, доматеното пюре, разтворено в чаша вода, и се посолява.

Доварява се на тих огън.

Ястието се сервира, поръсено с магданоз.
подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар