Пуйка по гръцки

19/06/2009
Илина
отИлинаНовак
"Ароматна и вкусна пуйка, приготвена в най-добрите традиции на Средиземноморската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 287
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малка пуйка се натрива с черен пипер, сол и чубрица, престоява 2 - 3 ч на хлад.

Пълни се със смес от запържени глава наситнен лук и каймата, ориза, водата, наситнените сливи и киселите ябълки на кубчета, леко сварени, сол, черен пипер и печените и наситнени кестена, зашива се.

Пуйката се пече 4 - 5 ч на слаба фурна с периодично подмазване и заливане.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Borivanova
Borivanova
26.12.2010 18:56
Направо е вкусотия.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв