Постна баница със спанак и праз

18/03/2013
Демирева
отДемиреваНовак
"Понякога едно-две парчета баница със спанак и праз и чаша айрян са перфектна вечеря Те са и и перфектната закуска А също и класически обяд за чревоугодници и почитатели на българската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 341
  • Преглеждания за месеца740
  • Преглеждания за седмицата130
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 400 г за баница
  • спанак - 600 - 700 г
  • праз - 2 - 3 стръка
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаният праз в малко мазнина. Прибавя се ситно нарязания спанак и се задушават 2-3 минути и се посолява на вкус.

Всяка кора се намазнява. Вземат се по 2 намазнени кори една върху друга, разпределя се от плънката и се завиват на руло.

Рулата се подреждат в намаслена тава. наредената баница поръсете с останалата мазнина.

Сложете постната баница да се изпече в умерено загряна фурна. Готовата баница леко напръскайте с вода и запарете с кърпа.подобни рецепти тук
5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

smile
smile
07.03.2015 17:26
Strahotna banichka stana
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв