Телешка яхния с грах

19/01/2010
от ВилиНовак
"Днес избрахме да сготвим ароматна яхния с грах и телешко месо! Заповядайте на гости!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 696
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 500 г
  • грах – консерва 1 бр.
  • лук – 2 глави
  • моркови – 2 средно големи
  • доматено пюре – 2 с. л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме месото от всички страни и го изваждаме.

В същата мазнина задушаване лука, морковите, добавяме брашното, червения пипер и доматеното пюре размито с малко вода.

Сипваме 500 гр. вода и добавяме граха. Връщаме месото, осоляваме и оставяме да къкри на бавен огън около 40 минути.

Може да се сложи и малко царевица.подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Ива
Ива
24.10.2014 13:26
Това не е яхния - яхнията е манджа с доста сос. Това на снимката си е задушено телешко със зеленчуци. Накрая се слага малко размито брашно за сгъстяване на соса.
0
1
Мирослав
Мирослав
21.08.2012 13:33
1 голяма консерва, не от малките, поне аз толкова ползвам
1
1
Федя
Федя
18.08.2012 11:50
...а консервата с грах колко е голяма ?!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв