Говежди карета по унгарски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Говежди карета по унгарски1 / 2
02/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Обещахме да намерим най-вкусното телешко и да споделим рецептата с вас. Ето, да видите, че държим на думата си"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 карета от бут
  • сланина - 50 гр.
  • гъби - 150 г
  • мас - 1 с.л.
  • сметана - 100 гр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковаме говеждите карета и ги посоляваме. Нарязваме гъбите.

Изпържваме ситно нарязания лук с гъбите в мас до пожълтяване, прибавяме месото, изпържваме от двете страни, поръсваме червен пипер, наливаме вода и задушаваме до омекване.

Преди поднасяне заливаме месото със сметана и възваряваме ястието.

Поднасяме със задушен ориз.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: