Агнешко каре

15/09/2012
от ВаняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – карета 1 кг
  • масло – 100 - 200 гр.
  • лук – 2 глави
  • брашно – 2 с. л.
  • кисело мляко – изцедено 500 гр.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се поръсва със сол и черен пипер. Полива се с масло и се пече, докато се зачерви и се изважда.

Лукът се задушава в маслото от печеното месо и малко вода. Като заври водата се слага брашното. Пържи се до зачервяване, залива се с изстуденото кисело мляко, разбито с прясното.

Месото се слага в соса и се пече, докато омекне. Агнешкото се нарязва, а сосът се пасира.

Сервира се с картофено пюре или ориз.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар