Печено къббе

26/09/2016
Боряна
отБорянаНовак
"Ароматно къббе, приготвено с прясно агнешко месо и много любов - от нас за вас, приятели!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 608
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г
  • булгур - 200 г ситен
  • лук - 4 глави
  • олио - 1 к. ч.
  • черен пипер
  • сол
  • канела
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се смила на кайма много ситно. Прибавяме подправките и ситно нарязания лук.

Накисваме булгура за 15 минути в студена вода. Сваряваме го и го смесваме с каймата.

Прекарваме каймата с булгура пак през месомелачката, за да се получи тестена маса.

Разстиламе в тавичка и печем около 20 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар