Печено агнешко

29/01/2010
Жоро
отЖороНовак
"Печеното агнешко месце е толкова вкусно, че трябва да присъства на трапезата ви поне толкова често, колкото и пилешкото "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 391
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 1 бутче или плешка
  • масло – 100 гр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз – 1/2 връзка,
  • джоджен – 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз – 1 ч. ч.
  • агнешки дреболии - 1 комплект
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект: черен и бял дроб, сърце, момици се измиват и се кипват. После се нарязват на дребно.

Лукът, джодженът и магданозът се задушават в малко олио, прибавят се и нарязаните дреболии, разбърква се и се прибавя и една чашка ориз. Пържи се докато оризът стане прозрачен, прибавя се сол и черния пипер. Прибавяте малко вода за да може оризът малко да омекне. След като изври водата сваляте от огъня.

Агнешкото се измива добре и се осолява. С помощта на нож правите нещо като джоб, който пълните с приготвените дреболии. Зашивате добре с конец.

Отгоре месото се намазва с червен пипер и масло, за да се получи хрупкава кожичка. Поставя се в подходяща тавичка с малко вода. При печенето е необходимо от време на време да се полива със соса от тавичката, също така може и да се обърне, за да се пече равномерно. Когато се запече отгоре може да сложите станиол. Пече се около 2 часа.

Хубаво е, ако в тавичката сложите обелени цели картофи, които да поемат част от мазнината и стават чудесна гарнитура към печеното.

подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар