Пилешки бутчета със сусам

23/06/2009
от МаряниНовак
"Хрупкави бутчета със сусам, за които трябва да приготвите допълнително бира"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 251
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – бутчета долни 7 - 8 бр.
  • кашкавал – 8 с. л. настърган
  • сусам – 3 с. л.
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • галета – 4 с. л.
  • риган – 1 с. л. стрит
  • мащерка – 1 с. л. стрита
  • лимонова кора – настъргана
  • яйца – 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • гъби – по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Поръсете от всички страни бутчетата със сол и чер пипер.

Разбийте добре яйцата. В отделна купа смесете всички останали продукти/съставки/.

Всяко бутче се потапя първо в разбитото яйце и след това хубаво се овалва в сместа. Нареждат се в тава, намазана с олио и се заливат със сока от лимона.

По желание могат да се добавят при печенето гъби и соев сос. В началото бутчетата се пекат покрити с фолио и накрая се откриват да се зачервят.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар