Крем-карамел

13/03/2013
от ДебораНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 122
  • Преглеждания за месеца376
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото яйцата и захарта разбийте добре. Отделно в подходящ и дълбок съд сложете да се карамелизират 4 с.л. захар. Ще забележите как захарта постепенно се разтопява и започва да потъмнява, но не я бъркайте.

Щом се образува повечкото карамел - светлокафяв, го прехвърлете на дъното на подходяща форма за печене. Отгоре излейте яйчената смес.

Сложете крем-карамела да се изпече в загряна фурна на около 160 градуса на водна баня. Не печете на силни градуси и доливайте по малко вода в тавата, за да не ври.

Готовият крем-карамел се поднася охладен и обърнат. По желание може да го изпечете в отделни малки форми, в които сте разпределили карамел.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

magnon
magnon
29.11.2013 16:40
Ако се добави и 1 ванилия ще стане по-добре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв