Кебапчета по дупнишки

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307123208
Кебапчета по дупнишки1 / 2
13/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 25 зърна
  • лук - 150 г кромид
  • люти чушки - 2 бр. сушени
  • вода - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостеното и почистено от ципите и сухожилията месо измийте, подсушете леко и го накълцайте със сатъра.

Добавете всички подправки, както и ситно нарязания лук и предварително затоплените в печката и стрити люти чушки.

Измесете сместа за 10-15 минути, като добавите и малко топла вода.

Оставете да престои в емайлиран съд в хладилник. След това оформете с влажни ръце кебапчета и ги изпечете на скара.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: