Реване с кисело мляко и грис

11/10/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваНовак12262
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата и се разбиват със захарта. Прибавя се киселото мляко, после лимоновите корички, олиото, грисът и накрая брашното с бакпулвер. След всяка съставка се разбърква.

Тавичка с диаметър 20 см се намазва добре с размекнато масло. Сместа се изсипва в тавичката.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути или до златисто-кафяв цвят. Може да се провери с дървено шишче - ако излезе сухо, е готово.

След това се оставя да се охлади.

Прави се захарен сироп, като водата и захарта се слагат в касерола и се кипват за около 5-10 минути.

Отстранява се от котлона и се прибавя лимоновия резен, като се изстиска и ванилията.

Готовото реване се нарязва на парчета и се залива със сиропа.

Оставя се за няколко часа да се устои.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар